Over Vanvinckenroye

parket, kunde en kunst

Parketvloeren Vanvinckenroye is een familiebedrijf, in 1979 opgericht in Halen. In 2009 werd het bedrijf overgedragen van vader op zoon. Ondertussen hebben we meer dan 40 jaar ervaring in het plaatsen, onderhouden en herstellen van houten vloeren, trappen en terrassen.

Leuk om te weten: wij besteden onze opdrachten niet uit. Onze eigen teams van ervaren experten gaan op pad om jouw vloer, trap of terras met veel zorg te plaatsen.

 “Met authentieke ambacht en vakmanschap creëren wij voor jou een houten vloer, trap of terras met een eigen uniek karakter.

Deskundig advies op maat

Jij kiest voor een houten vloer, trap of terras? Goed idee! Maar welke houtsoort of afwerking past bij jouw stijl en voorkeuren? Die vraag helpen wij jou graag beantwoorden.

In onze toonzaal kan je rustig alle materialen vergelijken en perfect aanvoelen welke houtsoort en uitvoering het best bij jou past. Onze medewerkers begeleiden je uiteraard doorheen het hele keuzeproces, zodat jij levenslang van jouw interieur of terras geniet.

Diepgewortelde liefde voor hout

Dat onze liefde voor houten vloeren, trappen en terrassen ver gaat, dat had je wellicht al in de gaten. Er zijn drie grote redenen waarom dit natuurlijke materiaal ons zo nauw aan het hart ligt.

Hout is

onderhoudsvriendelijk

Of hout veel werk vergt? Niet als je de juiste afwerking kiest. Na een correcte en aangepaste afwerking met olie, boenwas, beits of vernis vraagt hout niet meer onderhoud dan andere materialen. Een zorgvuldig uitgekozen oppervlaktebehandeling beschermt houten vloeren perfect tegen vuil en water. Bovendien respecteert en accentueert die behandeling de kleur, structuur en tekening van het hout.

Parket gaat een leven lang mee als je met enkele zaken rekening houdt. Voor professionele tips kan je steeds vragen naar onze onderhoudsfiches voor houten vloeren.  

Hout

werkt

Wist je dat een parketvloer wel degelijk verenigbaar is met vochtige ruimtes en vloerverwarming? Hout zwelt en krimpt. De gevoeligheid daarvoor verschilt van houtsoort tot houtsoort.

Voor een badkamervloer kies je best voor een stabiele vochtbestendige houtsoort. Is je woning voorzien van vloerverwarming? Ook dan is een stabiele luchtvochtigheid belangrijk om scheuren en naden te voorkomen.

Daarom geldt: meten is weten. Met behulp van een hygrometer achterhaal je de relatieve luchtvochtigheid in je woning. Om die bij te sturen, gebruik je een luchtbevochtiger. In onze showroom vind je diverse modellen.

Raadpleeg onze experten voor vrijblijvend advies over bevochtiging bij droge lucht.

Hout is

duurzaam en ecologisch

Wij houden van mooie vloeren, mét aandacht voor het milieu en de bomen waaruit jouw vloer gezaagd wordt. Hout is het hernieuwbare materiaal bij uitstek. Wij gebruiken het liefst kwalitatieve Europese houtsoorten met het PEFC-label (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes). Zo weten we zeker dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt.

Dat keurmerk garandeert ons onder meer dat er elk jaar evenveel bomen aangroeien als er gekapt worden. Onze kinderen hebben immers het recht om later ook nog te genieten van gezonde bossen.

Ecologie en duurzaamheid drukken duidelijk hun stempel op de huidige interieur- en exterieurtrends. Nieuwe begrippen als ‘ecochic’ vinden bijvoorbeeld hun ingang. Houten vloeren zijn hierop een uitstekend antwoord.

Al meer dan 20 jaar vertrouwde partner van de Vlaamse parketplaatser

Parketvloeren Vanvinckenroye is lid van de beroepsvereniging ‘De Parketplaatsers’, onderdeel van de Confederatie Bouw. Dit parketlabel garandeert jou als klant dat we alle werken kwaliteitsvol uitvoeren.