Houten trap

eindeloze mogelijkheden

Bij een trap kijk je in eerste instantie naar veiligheid, beloopbaarheid en stevigheid. Dat zijn de minimumvereisten. Houten trappen scoren op al deze vlakken bijzonder hoog. Bovendien past een houten trap in elk interieur. Naast de keuze tussen verschillende houtsoorten, bestaat er namelijk nog een brede waaier aan mogelijke behandelingen en afwerkingen.

Altijd maatwerk

Houten trappen plaatsen we op een houten onderconstructie of een betonnen basis, afhankelijk van wat er in jouw woning voorzien is.

Voor de vorm en de looprichting van jouw houten trap kijken we naar de toegankelijkheid. Hebben we te maken met een lang trapgat of open traphal, dan is een rechte trap of steektrap de meest voor de hand liggende optie. Bij een eerder beperkte toegang tot de trap, kan je kiezen voor een houten trap met enkele of dubbele kwartdraai.

Is er echt bijna geen plaats voor een houten trap? Dan nog vinden we een oplossing met bijvoorbeeld een ruimtebesparende trap, draaitrap of smalle trap. In een omgekeerde situatie met net veel mogelijkheden, kan je van je trap dé eyecatcher van de ruimte maken.

Harmonieus geheel

Een houten trap heeft ook een belangrijk esthetisch voordeel. Je kan de afwerking ervan namelijk gemakkelijk afstemmen op die van je parketvloer. Zo vormen je trap en je vloer één geheel en breng je meteen een aangename rust in je interieur.

Laat je inspireren
door onze realisaties